Koláč pro hospic

Jak sbírka funguje

Sbírka probíhá každoročně na začátku října. Princip sbírky je jednoduchý. Každý kdo chce podpořit domácí hospicovou péči může vhodit svůj příspěvek do zapečetěné pokladničky na stánku nebo našim dobrovolníkům v ulicích. Za příspěvek na hospicovou péči od nás dostanete sladký koláč. Naše dobrovolníky s koláči najdete na stáncích v Tišnově, Kuřimi a Veverské Bítýšce. Potkat je můžete s košíky plnými koláčů také v ulicích Tišnova a Kuřimi.

Kde sbírka pomůže

Hospicová péče vyžaduje vysokou odbornost, zkušenosti a komplexní přístup. Pracovníci Domácího hospice Porta Vitae pomáhají  nevyléčitelně nemocným zemřít v důstojných podmínkách v domácím prostředí.  O pacienta i rodinu pečuje multidisciplinární tým - lékař, zdravotní sestra, sociální pracovník, psycholog a duchovní - kromě zdravotní a ošetřovatelské činnosti nabízí tedy umírajícím a jejich rodinám i psychologickou a  duchovní péči. Zdravotní péče je rodinám a pacientům dostupná 24 hod denně.

Potřebnost hospicové péče stále roste. Charitní Domácí hospic Porta Vitae doprovodí téměř 100 pacientů ročně. Díky vašemu příspěvku ošetříme ještě více pacientů, nakoupíme pomůcky, které nám umožní poskytovat ještě o něco lepší služby nebo léky, které pomohou pacientům.

Výtěžek sbírky nám pomáhá pokrýt celkové náklady na provoz služby, která je díky 24 hodinové dostupnosti velice finančně i personálně náročná a slouží také například k nákupu nákladných zdravotních a kompenzačních pomůcek pro nemocné – např. oxygenátory, lůžka a další vybavení.