Materiálně

Jsou věci, které vám doma přebývají a nám scházejí. Podívejte se do seznamu, co zrovna pro naše služby a klienty potřebujeme.

Dary nám můžete po předchozí domluvě předat na adrese: Oblastní charita Tišnov, Tyršova 391, 666 01 Tišnov. Tel.: 534 008 133.

Co vám doma přebývá a nám schází

Často nám nabízíte materiální dary – z kuchyně, ze skříně nebo i z celých pozůstalostí.

Protože nemáme skladovací prostory a protože se nám ne vždy všechny dary hodí, rozhodli jsme se sepsat seznam věcí, které potřebujeme my, nebo naši klienti.

Podívejte se, jestli vámi nabízenou věc využijeme, nebo nám naopak (na) některou cíleně přispějte:

Pro naše klienty potřebujeme:

• spacáky, deky, přikrývky
  • holínky pánské vel. 9
  • ložní prádlo (povlečení, prostěradla)
  • ručníky, osušky
  • pánskou a dámskou obuv - větší velikosti
  • domácí potřeby - talíře, příbory, hrnce, hrnky apod.
  • batohy
  • hygienické potřeby
  • komody (resp. malý praktický variabilní nábytek)

Pro naše služby potřebujeme:

• vyhřívací podušky do auta pro zimní přejezdy pečovatelské a charitní ošetřovtelské služby
  • kancelářské potřeby (papíry, propisky, tonery apod.)
  • jednorázové hygienické potřeby a pomůcky (rukavice, vlhčené ubrousky, dezinfekce, návleky na boty...)

Děkujeme! ❤️

Kam s ostatními věcmi?

• Hezké oblečení můžete v zavázaném pytli vhodit do modrého charitního kontejneru na oblečení, který se nachází u starého hřbitova.
  • Opravdu hezké oblečení a funkční věci do domácnosti můžete přinést na SWAP ("výměnný obchod"), který pořádá MěKS dvakrát do roka (jaro + pozdim).
  • Dětské oblečení můžete zkusit prodat, ale i darovat na prodejní burze dětského oblečení, kterou pořádá dvakrát do roka Rodinné centrum Studánka (jaro + podzim).
  • Velké množství oblečení můžete zavézt do Brna do charitního bazaru Baltazar.
  • Opotřebované, ale funkční domácí potřeby a další věci z domácnosti můžete dvakrát ročně (v období před Blešími trhy na jaře a na podzim) věnovat do Ekoporadny Tišnovsko, nebo je na Bleších trzích sami prodat.
  • Větší věci (nábytek apod.) zkuste nabídnout za odvoz na některém z portálů typu: Vše za odvoz, Nevyhazuj to, nebo ve Facebookové skupině Tišnov a okolí free bazar. Pokud jde o pěknou fukční věc, nejspíš svého majitele najde a třeba tak někomu potřebnému pomůžete napřímo. Děkujeme, že pomáháte s námi!