Materiálně

Jsou věci, které nám scházejí a vám možná doma přebývají. Často nám nabízíte materiální dary – z kuchyně, ze skříně nebo i z celých pozůstalostí. Protože nemáme skladovací prostory a protože se nám ne vždy všechny dary hodí, rozhodli jsme se sepsat seznam věcí, které potřebujeme my, nebo naši klienti. Podívejte se, co zrovna pro naše služby a klienty potřebujeme.

Jak přispět věcným darem

Dary nám můžete po předchozí domluvě předat na adrese: Oblastní charita Tišnov, Tyršova 391, 666 01 Tišnov.
Ohledně domluvy se můžete obracet na tel.č.: 534 008 133 nebo e-mail 88EDRWh_88Ay.Z4WHmvC4~l4YanBZd54Ys

Může se jednat o věci nové i použité. Anebo si také můžete vybrat konkrétní položku ze seznamu a zaslat nám na ni účelový finanční dar a my nákup zajistíme sami.

Pro naše klienty potřebujeme:

• spacáky, deky, přikrývky
  • ložní prádlo (povlečení, prostěradla)
  • ručníky, osušky
  • pánskou a dámskou obuv - větší velikosti (obuv pro běžné nošení - ne společenskou obuv nebo boty na podpatku)
  • batohy
  • hygienické potřeby
  • polohovací postele a matrace
  • WC křesla na kolečkách, židle do sprchy
  • pomůcky proti proleženinám a na polohování
  • stolky na kolečkách k lůžku, lampičky na klip k postelím

Pro naše služby potřebujeme:

• zánovní či ojeté automobily ve slušném stavu
  • zvedák na pacienty
  • ochranné pomůcky a hygienické potřeby (respirátory, obleky, štíty, rukavice, návleky na boty, vlhčené ubrousky, dezinfekce...)
  • vyhřívací podušky do auta pro zimní přejezdy
  • kancelářské potřeby (papíry, propisky, úložné boxy, šanony apod.)
  • nástěnky, velká tabule na zeď na psaní fixou, skartovačky, reklamní áčka
  • rychlovarná konvice, mikrovlnka
  • notebooky, tiskárny, větší monitory, počítačové myši, tonery a inkousty do tiskáren
  • oxygenátor, oxymetr, malá kyslíková bomba, lampa na hojení ran
  • věnujte nám svoje know how - např. drobné grafické práce, servis počítačů, opravy aut, řemeslné práce při údržbě budov apod.

Děkujeme! ❤️

Kam s ostatními věcmi?

• Hezké oblečení můžete v zavázaném pytli vhodit do modrého charitního kontejneru na oblečení, který se nachází u starého hřbitova v Tišnově a na dalších 12 místech na Tišnovsku a Kuřimsku, aktuální seznam zde.
  • Opravdu hezké oblečení a funkční věci do domácnosti můžete přinést na SWAP ("výměnný obchod"), který pořádá MěKS dvakrát do roka (jaro + pozdim).
  • Dětské oblečení můžete zkusit prodat, ale i darovat na prodejní burze dětského oblečení, kterou pořádá dvakrát do roka Rodinné centrum Studánka (jaro + podzim).
  • Velké množství oblečení můžete zavézt do Brna do charitního bazaru Baltazar.
  • Opotřebované, ale funkční domácí potřeby a další věci z domácnosti můžete dvakrát ročně (v období před Blešími trhy na jaře a na podzim) věnovat do Ekoporadny Tišnovsko, nebo je na Bleších trzích sami prodat.
  • Větší věci (nábytek apod.) zkuste nabídnout za odvoz na některém z portálů typu: Vše za odvoz, Nevyhazuj to, nebo ve Facebookové skupině Tišnov a okolí free bazar. Pokud jde o pěknou fukční věc, nejspíš svého majitele najde a třeba tak někomu potřebnému pomůžete napřímo. Děkujeme, že pomáháte s námi!