"Tříkrálová odměna: Oblastní charita Tišnov děkuje koledníkům promítáním v kině Svratka"
27. února 2024 Články

"Tříkrálová odměna: Oblastní charita Tišnov děkuje koledníkům promítáním v kině Svratka"

Charita Tišnov každoročně odměňuje tříkrálové koledníky za jejich obětavou a nezištnou pomoc při Tříkrálové sbírce. Pro stovky dobrovolníků, kteří v lednu vyšli do chladného a letos i deštivého počasí s Tříkrálovou sbírkou, byla připravena speciální odměna – promítání dvou pohádkových příběhů v tišnovském kině Svratka.

Původně plánované dva termíny pro promítání byly rozšířeny o třetí kvůli velkému zájmu koledníků. V prvním termínu, který již minulý týden proběhl, měli koledníci možnost zhlédnout pohádku "Mavka, strážkyně lesa". Druhý a třetí termín přinese příběh "Wonka". Před samotným promítáním bylo pro dobrovolníky připraveno losování o drobné ceny, při kterém tři výherci získají stavebnici Lego.

„Tišnovská Charita si cení obětavosti každého, kdo se zapojil do Tříkrálové sbírky. Dnes naše poděkování míří ke koledníkům, ale na sbírce se podílí také spousta dalších lidí z obcí i farností, kteří všichni mají zásluhu na tom, že  se tato největší dobrovolnická akce v České republice daří zvládnout,“  říká k celé akci Jaroslava Klapalová, ředitelka Oblastní charity Tišnov. 

„Promítání pohádek slouží jako malé gesto vděčnosti vůči našim dobrovolníkům, těší nás jejich zájem a doufáme, že si promítání užijí. Věříme, že se většina z nich opět příští rok vydá s tříkrálovou korunou na hlavě přinášet požehnání do našich domovů,“ uzavírá Pavla Caudrová, koordinátorka Tříkrálové sbírky.

Za podporu celé akce děkujeme Městskému kulturnímu středisku Tišnov a speciálně pak pracovníkům kina Svratka.