Nová auta pro naše sestřičky už jezdí, děkujeme za podporu
4. ledna 2024 Články

Nová auta pro naše sestřičky už jezdí, děkujeme za podporu

V roce 2023 jsme díky štědrosti našich dárců mohli pořídit dvě nová auta pro sestřičky Domácí zdravotní péče a pro tým Domácího hospice Porta Vitae. Renault Clio a Kia Rio již jezdí po silnicích Tišnovska a Kuřimska a přivážejí odbornou pomoc, podporu i útěchu do domácností našich pacientů.

Když jsme na začátku roku 2023 stáli před potřebou zakoupit dvě auta pro obě naše zdravotní služby, dělalo nám to trochu starosti. Zatímco u sociálních služeb jsou tu a tam i nějaké dotační výzvy použitelné pro nákup vozidel, u domácí zdravotní a hospicové péče si musíme poradit sami.

Jako první jsme do záměru zařadili náš Charitativní bowlingový turnaj konaný v březnu 2023. Mile nás překvapil zájem o účast, proto jsme neplánovaně přidali další termín a uskutečnili turnaj ve dvou dnech. Děkujeme za podporu všem týmům, jejichž startovné putovalo celé na nákup auta pro Domácí zdravotní péči. Zapojili se: MOUKA TIŠNOV, s.r.o., Lékař Tišnov s.r.o., Thuasne CR s.r.o., KSK Precise Motion, a.s., SDH Lomnička, COLAS CZ a.s., SPH stavby s.r.o., DIA Tišnov s.r.o., GDP KORAL, s.r.o., MERTASTAV s.r.o., JICOM, spol. s r.o., zaměstnanci Vitar, s.r.o., Chráněné bydlení Skryje a samotné sestřičky Domácí zdravotní péče. Celkový výnos ze startovného činil přes 60 000 Kč.

Výnos z Charitativního bowlingového turnaje navíc zdvojnásila Nadace Divoké husy. Úspěšná byla i naše žádost o podporu u Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. V té době proto padlo rozhodnutí pořídit první automobil - pro Domácí zdravotní péči byl zakoupen vůz Renault Clio. 

IMG-20230620-WA0000

Pokračovali jsme v oslovování dalších subjektů a získali dar od společnosti ČEPS, a.s., který byl základem pro shromažďování financí na druhý vůz. Postupně nás během roku dále podpořily další firmy z Tišnovska a Kuřimska: Pneuservis Trojánek, AIR TEAM, s.r.o., Bilanční a účetní kancelář, spol. s r.o., MOUKA TIŠNOV, s.r.o., DIA Tišnov s.r.o., KAMPOS, s.r.o., KOVO Kašparec s.r.o., HAKO CZ, spol. s r.o. a také řada individuálních dárců. Všem moc děkujeme. 

Díky Vám jsme tak mohli v prosinci pořídit druhý automobil, tentokrát se dle nového minitendru jednalo o vůz Kia Rio, který rozšířil flotilu Domácího hospice Porta Vitae. 

Kia - kopie

Pokud si chcete připomenout, komu pomáhají Domácí zdravotní péče a Domácí hospic Porta Vitae, podívejte se na naše videa: