Charitní narozeniny jsme oslavili v areálu Porta coeli Zobrazit fotogalerii
22. června 2022 Články

Charitní narozeniny jsme oslavili v areálu Porta coeli

Krásné prostředí areálu Porta coeli, zajímavý program, milí a usměvaví lidé, sluníčko, občerstvení a posezení ve stínu staletých lip. To bylo v kostce charitní narozeninové odpoledne, které jsme pořádali u příležitosti 15. výročí založení Oblastní charity Tišnov. Důvodů k oslavám bylo ale více – Diecézní charita Brno, které jsme součástí, slaví letos 30 let pomoci lidem a Charita Česká republika dokonce 100 let svého působení.

Slavnostní odpoledne jsem zahájili děkovnou mší svatou v majestátní bazilice kláštera Porta coeli, kterou sloužil Mons. Václav Slouk (prezident Diecézní charity Brno) společně s děkanem tišnovské farnosti P. Josefem Rybeckým. Vyslechli jsme krásná slova o charitní práci i povzbuzení pro pokračovaní v charitním díle.

Po mši jsme pak v areálu kláštera společně s našimi hosty krátkými proslovy a poděkováními zahájili oficiálně odpolední program. A bylo z čeho vybírat. Pro děti byl připravený skákací hrad, zdobení perníkových medailí nebo malování, vystřihovánky a další rukodělné aktivity. Mnozí z vás absolvovali zajímavé exkurze do klášterního pivovaru Vorkloster a spolek Dobrovolníci pro Porta coeli nás provedl klášterními sady. O životě a pečení s námi přišla podebatovat naše bývalá kolegyně a vítězka pořadu Peče celá země Petra Burianová a vyzkoušet jste si pod vedením profesionálů ze spolku Odyssea mohli  střelbu z luku. Závěr odpoledne pak patřil Tišnovskému komornímu orchestru, jejichž koncert byl pohlazením po duši a v prostorách klášterní baziliky měl svou neopakovatelnou atmosféru.

Během celého odpoledne jste si mohli prohlédnout fotografie z našich akcí i představení charitních služeb, na infostánku byly ke koupi výrobky klientů charitního chráněného bydlení ve Skryjích a nástěnky přinesly malý exkurz do historie Charity. 

Doufáme, že jste si každý z připravovaného programu něco zajímavého vybrali, že jste si pochutnali na připraveném občerstvení (děkujeme SOŠ Fortika z Lomnice), setkali se s kolegy a přáteli a prožili s námi zajímavé a pohodové odpoledne.

Děkujeme, že jste byli s námi!

Děkujeme všem, kdo jste se s námi na přípravě a průběhu narozeninového odpoledne podíleli:

Charita slaví (21)