Táborem to může začít ...
2. srpna 2011 Živý betlém v Lomnici

Táborem to může začít ...

Klub Čas Tišnov již potřetí realizoval pro město Tišnov týdenní táborový pobyt pro děti (resocializační tábor) v Brumově.

Táborem to může začít 2011 ...

Poslední červnový týden se uskutečnil již třetí ročník projektu "Táborem to může začít ...", jehož cílem je podchycení rizikové skupiny dětí a mládeže, u nichž je zvýšena pravděpodobnost užívání návykových látek, šikany, násilí, komerčního sexuálního chování či pravděpodobnost, že se stanou pachateli nebo oběťmi trestné činnosti.

 

Tábora se zúčastnily děti ve věku 7 - 13 let. Díky dostatečnému personálnímu vybavení a zkušenostem všech pracovník se podařilo navázat velmi úzký kontakt s cílovou skupinou, děti motivovat k připraveným aktivitám a díky bohatému programu jim ukázat alternativy k běžnému trávení volného času.

 

Po prázdninách čeká všechny účastníky ještě víkendová pobytová akce a po ní bude naší snahou, aby se co nejvíce dětí zapojilo dopravidelných volnočasových aktivit, které jsou v Tišnově k dispozici a dostupné.

 

Projekt bude díky své jedinečnosti prezentován v připravované publikaci České asociace streetwork, jejímž účelem je sdílení dobré praxe v nízkoprahových službách.

 

Fotografie: