Živý betlém v Lomnici

Živý betlém v Lomnici

Již tradičně se lomnické náměstí proměňuje v podvečer druhého svátku vánočního v judské městečko Betlém. Malí i velcí amatérští herci zde prožívají snad nejkrásnější a nejznámější příběh lidstva, narození malého Ježíška. Na náměstí je postaveno pódium, na něm vystavěn chlév, nad chlévem září kometa a všichni přítomní diváci sledují tento krásný příběh, starý jako lidstvo samo. Příběh začíná cestou Marie a Josefa do Betléma a je završen příchodem tří králů, mudrců z východu, kteří malému Ježíškovi přinášejí cenné dary. Celé představení je provázeno krásným zpěvem členů místního pěveckého sboru.

Zveme Vás tedy i letos, na druhý svátek vánoční (pátek 26. prosince 2014) do Lomnice, kde se i letos odehraje tento krásný příběh. Začínáme od 17 hodin, jako tradičně na náměstí Palackého.

Dobrovolný příspěvek, kterým můžete ocenit tuto akci, bude věnován na Tříkrálovou sbírku Oblastní charitě Tišnov.

15. prosince 2014 Živý betlém v Lomnici

I písně mohou přinášet Tříkrálové poselství

I písně mohou přinášet Tříkrálové poselství

15. prosince 2014 Živý betlém v Lomnici

Živý betlém v Lomnici

Živý betlém v Lomnici

26. září 2014 Živý betlém v Lomnici

Koláč pro hospic

Veřejná charitativní sbírka  8.října 2014  - KOLÁČ PRO HOSPIC Koupí koláče za 30 Kč podpoříte péči terminálně nemocných v Tišnově a okolí, aby mohli svoji závěrečnou část života prožít v domácím prostředí své rodiny a blízkých. http://tisnov.charita.cz/fotogalerie/#!prettyPhoto

24. září 2014 Živý betlém v Lomnici

Den s CHARITOU v Tišnově

Dne 25. září se uskuteční již pojedenácté nezisková kampaň Den Charity. Tato akce byla založena Diecézní charitou Brno a dnes má již celostátní konání. Není spojena se žádnou sbírkou, ale představuje veřejnosti charitní práci. Probíhá kolem svátku patrona charitní práce sv. Vincence z Pauly (27.9.). Jednotlivé Charity pořádají dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, akce pro děti a další aktivity.

5. září 2014 Živý betlém v Lomnici

Charita pro Ukrajinu

Charita Ukrajina čelí rostoucím výzvám při řešení humanitární krize způsobené konfliktem na východu země, kde se situace i nadále zhoršuje.

Koncertní pořad VIVAT CAROLUS QUARTUS
21. května 2014 Živý betlém v Lomnici

Koncertní pořad VIVAT CAROLUS QUARTUS

8. ČERVNA 2014 v 16 hodin, Porta coeli, bazilika Nanebevzetí Panny Marie v Předklášteří

Soutěž pro tříkrálové koledníky
20. března 2014 Živý betlém v Lomnici

Soutěž pro tříkrálové koledníky

Soutěž tříkrálových koledníků v Oblastní charitě Tišnov má vítěze.

20. února 2014 Živý betlém v Lomnici

Poděkování za tříkrálovou sbírku

Jako počátkem ledna již třináctkrát, tak i letos se konala Tříkrálová sbírka. Jsem velice ráda, že se sbírka v našem regionu stává již tradicí a že koledníci jsou očekávání a vítáni. Na tišnovsku se do sbírky zapojilo více než 80 obcí, na realizaci sbírky se podílelo přes 1000 koledníků a asistentů. Celkový výtěžek sbírky činil 1 151 079 Kč a tím překonal loňský rekord. Podrobnější informace o výtěžcích v jednotlivých obcích naleznete na těchto webových stránkách v sekci Tříkrálová sbírka. Děkuji všem dárcům za milé přijetí koledníků a za příspěvek do pokladniček. Vřelé díky patří i koledníkům a koordinátorům. Ing. Marcela Dvořáková ředitelka oblastní charity Tišnov

14. ledna 2014 Živý betlém v Lomnici

Tříkrálová sbírka 2014

Tříkrálová sbírka na území Oblastní charity Tišnov vynesla 1.151.079 Kč. Už jsou známé konečné výsledky. Přehled obcí, kde se koledovalo naleznete zde.

Koláč pro domácí hospic
22. října 2013 Živý betlém v Lomnici

Koláč pro domácí hospic

Charitativní sbírka  „Koláč pro domácí hospic“ vynesla 19 876,-Kč, které budou použity na nákup kompenzačních pomůcek pro nemocné pacienty, aby mohli závěr života prožít v domácím prostředí v kruhu svých blízkých.