Tišnov pomáhá Ukrajině
3. března 2022 Články

Tišnov pomáhá Ukrajině

Oblastní charita Tišnov se společně s MAS Brána vysočiny, městem Tišnov a základními školami (Smíškova a 28. října) zapojila do materiální sbírky na pomoc Ukrajině.  Zástupci MAS, kteří jsou hlavními organizátory sbírky, na základě kontaktů na slovensko-ukrajinské hranici vytipovali materiál, po kterém je momentálně poptávka a najde na hraničním přechodu své uplatnění. Základní školy poskytly prostory pro sběrná místa a Charita Tišnov zajistila dobrovolnickou výpomoc.

AKTUÁLNĚ! Sbírka je 4.3. v 16 hod ukončena.
Tři dodávky s humanitární pomocí už jsou na cestě k hranicím. Dary nashromážděné do 4. března do 16. hodiny budou ještě vypraveny na slovensko-ukrajinskou hranici. Děkujeme!

Na obou základních školách vznikla sběrná místa, kam mohou lidé věcné dary  přinášet.  Sběrné místo na ZŠ Smíškova je k dispozici v pracovní dny od 7:00 do 17:00 hod, na ZŠ 28. října od 7:00 do 19:00 hod. Od příštího týdne (a to i během jarních prázdnin) však budou moci lidé využít už jen sběrné místo na ŽŠ 28. října.

Tišnovská charita se do organizace sbírky zapojila  dobrovolnickou výpomocí. „Během dvou dnů se přes kontaktní formulář na našich webových stránkách přihlásilo více než 30 dobrovolníků, kteří jsou ochotni pomáhat s tříděním a nakládáním sbírky nebo nám nabízí její odvoz na slovensko-ukrajinskou hranici. Zájem nás potěšil, lidé mají potřebu pomáhat, a to je dobře,“ říká Marta Rémanová, která má komunikaci s dobrovolníky na starost. „První materiální pomoc budeme třídit a nakládat už ve čtvrtek 3. března a dobrovolníci s nákladem vyrazí ještě ten den na ukrajinsko-slovenskou hranici.“

Sbírka bude pokračovat i v dalších dnech, a to do té doby, dokud bude na hranicích poptávka po tomto druhu pomoci. „Seznamy poptávaných věcí budeme průběžně aktualizovat tak, aby pomoc byla co nejúčinnější,“ uzavřela za organizátora sbírky Libuše Beranová.

humanitární sbírka-page-0