Oslavte s námi  15. narozeniny  Charity Tišnov - jste srdečně zváni
12. května 2022 Články

Oslavte s námi 15. narozeniny Charity Tišnov - jste srdečně zváni

Přijďte s námi strávit příjemné páteční odpoledne a oslavit 15. narozeniny tišnovské Charity. V areálu Porta Coeli připravujeme program pro celou rodinu. Přímo v bazilice proběhne děkovná mše a v podvečer i koncert Tišnovského komorního orchestru, připravené jsou komentované prohlídky klášterního pivovaru i sadů, čeká na vás beseda o pečení s Petrou Burianovou (vítězkou pořadu Peče celá země) a chybět nebudou ani kativity pro děti - skákací hrad, zdobení perníčků nebo třeba střelba z luku.

Oslava charitních narozenin – areál Porta Coeli – 17. června 2022
15:30 hod – 20:00 hod

15. výročí Oblastní charity Tišnov

Charita slaví! V letošním roce se pro nás sešla hned 3 krásná výročí. Charita Česká republika slaví 100 let své existence a oslavy budou probíhat napříč republikou v průběhu celého roku. Diecézní charita Brno, jejíž jsme součástí, slaví 30 let své činnosti a Charita Tišnov už 15 let pomáhá na Tišnovsku a Kuřimsku.

Charita vznikla před 100 lety nikoli nějakým úředním rozhodnutím, ale ze snahy lidí pomáhat potřebným. Od svých počátků se charitní služby vysoce profesionalizovaly a v současné době najdeme v České republice přes 320 Charit různých velikostí. Každá působí ve svém regionu, ale v době krizí či živelných katastrof se semknou a pomáhají jako celek. 

První charitní službou, která působila na Tišnovsku, byla Domácí zdravotní péče, která tenkrát ještě spadala pod Charitu Rajhrad. V roce 2007 pak vznikla Oblastní charita Tišnov, která za 15 let své existence ušla kus cesty. Dnes máme více než 70 zaměstnanců, poskytujeme 6 sociálních a 2 zdravotní služby, provozujeme půjčovnu pomůcek, pomáháme v rámci Charitní záchranné sítě a organizujeme dobrovolnickou pomoc.

Přijďte slavit s námi – připravujeme pro vás zajímavý program

Pomáhat a nadále rozvíjet svoji činnost bychom nedokázali bez pomoci obcí, farností, dobrovolníků, firem i široké veřejnosti. Vy s námi utváříte celých 15 let cestu pomoci potřebným v našem regionu a nesmíte tak na oslavách našeho výročí chybět. Srdečně vás tedy všechny zveme 17. června od 15.30 hod do areálu Porta Coeli, kde pro narozeninové odpoledne připravujeme program pro celou rodinu.

Program koncertu:

TiKO Porta coeli