Koláč pro hospic přinesl na podporu domácí hospicové péče 196 789 Kč Zobrazit fotogalerii
7. října 2022 Články

Koláč pro hospic přinesl na podporu domácí hospicové péče 196 789 Kč

První říjnová středa už tradičně patří podpoře domácí hospicové péče a sbírce Koláč pro hospic, do které se zapojili jednotliví dárci, pracovní kolektivy i organizace z Tišnovska a Kuřimska a svými dary v celkové výši 196 789 Kč podpořili charitní Domácí hospic Porta Vitae. Toto číslo nemusí být ještě konečné. S koláči už nás sice nepotkáte, ale on-line je možné sbírku podpořit ještě do 31. října.

Oproti loňskému roku, kdy sbírka připadala vždy na první říjnovou středu, se letos přidával den navíc. Sladké koláče jako odměnu za příspěvek na hospicovou péči se letos rozdávaly v úterý 4. i ve středu 5. října.

„Zvládnout sbírku ve firmách i pro veřejnost v jeden den pro nás  bývalo velmi organizačně náročné. Máme omezený počet lidí, ale i služebních aut, které můžeme využít – současně se sbírkou musí naše terénní služby samozřejmě  běžně fungovat a dojíždět za klienty s péčí do jejich domácností,“ říká Marta Rémanová, která má koordinaci sbírky na starosti. „Jsme ale rádi, že trvá mezi veřejností a organizacemi zájem sbírky se účastnit a snažíme se vyjít všem vstříc. V úterý 4. října jste nás už tak mohli potkat v některých firmách a ve středu potom přišly na řadu stánky pro veřejnost a zbývající organizace,“ dodává.

Mnohé koláče by si ale cestu k vám nenašly bez našich dobrovolníků, kteří nám pomáhají ve firmách i přímo na stáncích v Tišnově, Kuřimi i Veverské Bítýšce.  V ulicích Tišnova a Kuřimi jste mohli narazit na naše dobrovolníky s košíky plnými koláčů díky dlouholeté spolupráci se Střední a základní školou Tišnov a se Střední odbornou školou a učilištěm v Kuřimi, jejichž žáci do sbírky dobrovolnicky zapojují. Nově se letos do pomoci s přípravou sbírky zapojily i seniorky z Centra sociálních služeb v Tišnově.  "Při balení koláčů jsme strávili příjemné odpoledne, při kterém se  se nejen povídalo ale i zpívalo," chváli si spolupráci i pozitivní náladu koordinátorka dobrovolníků Kateřina Malášková.

Charitní domácí hospic působí v našem regionu již třetím rokem, problematika paliativní péče se tak stále více dostává do povědomí místních lidí. Každoročně provází společně s pečujícími rodinami závěrem života více než 100 nevyléčitelně nemocných a umírajících. Přibývá tedy těch, kteří se se službami hospice setkali přímo ve svých rodinách, a tak  na stánky často přichází nejen podpořit hospicovou péči, ale i sdílet svůj příběh. Slova díků a vyjádřené podpory nás potom dvojnásob těší.

Za veškerou podporu, které se charitnímu domácímu hospici (ať už při sbírce Koláč pro hospic nebo při jiné příležitosti)  dostává, ze srdce děkujeme!

Nestihli jste přispět do sbírky na péči o nevyléčitelně nemocné a umírající v našem regionu? Nevadí. Sbírku Koláč pro Hospic je možné podpořit online ještě do konce měsíce října 2022. Klikněte a podpořte sbírku on-line.  Děkujeme!

Koláč - děkování