Jarní kolo Sbírky potravin proběhne 23. dubna
8. dubna 2022 Články

Jarní kolo Sbírky potravin proběhne 23. dubna

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci s mnoha dalšími pomáhajícími organizacemi. Do sbírky se každoročně zapojuje i Oblastní charita Tišnov - tentokrát nás 23. dubna najdete od 8 do 18 hod v obchodním domě Kaufland v Kuřimi. Darujte potraviny osamělým seniorům, samoživitelům a lidem v nouzi nebo se zapojte jako dobrovolník.

Princip sbírky je jednoduchý

Sbírka potravin probíhá dvakrát ročně - vždy v jarním a podzimním termínu.  V den konání sbírky - tentokrát v sobotu 23. dubna - při svém nákupu v kuřimském obchodním domě Kaufland přihodíte do  košíků navíc pár kousků trvanlivých potravin nebo drogerie. Nákup zaplatíte běžným způsobem a za pokladnami pak můžete našim dobrovolníkům do speciálně označených košů Potravinové sbírky darovat některé potraviny nebo základní drogerii z vašeho nákupu.
Darované potraviny pomohou osamělým seniorům, samoživitelům nebo ostatním lidem v nouzi, kterým pomáhá Oblastní charita Tišnov.

Bez dobrovolníků by to nešlo - zapojte se s námi

Hladký průběh sbírky se bez dobrovolníků neobejde. Jejich činnost není náročná, ale je velmi záslužná. Vždy dvojice dobrovolníků přebírá za pokladnami od nakupujících darované potraviny, třídí je do banánových krabic, váží a chystá k odvozu. V závěru sbírky jsou pak ideální silné mužské ruce, které nám pomohou s nakládkou a přepravou darovaných potravin.

" Do jarního kola Sbírky potravin se bohužel nezapojil žádný z tišnovských obchodů. Konání sbírky mimo Tišnov je pro nás kvůli přepravě potravin drobnou komplikací, ale doufáme, že se podaří sehnat dobrovolníky, kteří nám pomohou po skončení sbírky vše naložit a dopravit na tišnovskou Charitu. V minulém ročníku sbírky nás pánové nenechali na holičkách a nakládku i převoz si vzali na starost, tak doufáme, že i letos se takoví najdou," říká Marta Rémanová, která má organizaci sbírky na starosti.

Zapojte se s námi do Sbírky potravin jako dobrovolník, pomůže nám každá hodina vašeho času, kterou jste ochotni obětovat. Děkujeme.

Pro dobrovolnickou výpomoc kontaktujte prosím koordinátorku dobrovolníků Kateřinu Maláškovou (tel. 604 197 293 katerina.malaskova@tisnov.charita.cz)
Pro informace o sbírce kontaktujte Martu Rémanovou (tel. 739 482 037 marta.remanova@tisnov.charita.cz)