Jarní kolo Sbírky potravin přineslo 731 kg potravin a drogerie
25. dubna 2022 Články

Jarní kolo Sbírky potravin přineslo 731 kg potravin a drogerie

I přes krásné sobotní počasí, které vyzívalo spíše k výletům než k nákupům, mnozí z vás zavítali do kuřimské prodejny Kaufland a zapojili se do jarního kola Sbírky potravin. A výtěžek byl nad očekávání vysoký. Vaše solidarita i nezištná práce dobrovolníků přinesla 731 kg potravin, které pomohou lidem z našeho regionu.  

Sbírka začínala osmou hodinou ranní a končila v šest hodin večer. Pro podávání informací o sbírce i přebírání darovaných potavin je zapotřebí  několik ochotných dobrovolníků, kteří  pomohou zajistit  hladký průběh sbírky. Oslovili jsme naše stávající dobrovolníky a zároveň zveřejnili výzvu na webu a sociálních sítích.  „Lidé ochotní pomáhat na  naši výzvu zareagovali do pár dní a poměrně rychle jsme tak měli dobrovolnickou pomoc na celý den zajištěnou – včetně pomoci s odvozem a uložením potravin“, chválí rychlou odezvu koordinátorka dobrovolníků Kateřina Malášková.

Lidé z regionu jsou na konání potravinové sbírky  v prodejně Kaufland za poslední roky zvyklí. Někteří tak přicházeli do prodejny záměrně – sbírku podpořit, jiní se o ní dozvěděli od našich dobrovolníků až při samotném nákupu. Tak či tak nakupující plnili během celého dne koše potravinové sbírky trvanlivými potraviny a drogerií, jejichž váha se po skončení sbírky vyhoupla až na 731 kg.


„Výtěžek sbírky jsem nedokázali předem odhadnout. Přece jen lidé v souvislosti s děním kolem Ukrajiny pomáhají v posledních týdnech téměř nepřetržitě. Výsledek byl nad naše očekávání. Z darovaných potravin připravujeme balíčky, které  pomáhají zejména rodičům samoživitelům, osamělým seniorům a ostatním lidem v těžké finanční situaci“, říká Marta Rémanová, která má organizaci sbírky i materiální pomoc v rámci Oblastní charty Tišnov na starosti.