Zkušenosti pečujících rodin - poděkování

Sdílíme s vámi několik poděkování - opravdových slov a prožitků od pečujících rodin, kterým pomáhal tým Domácího hospice Porta Vitae. Jsme rádi, že můžeme být nápomocni, vážíme si všech společných okamžiků s nemocným i rodinou a děkujeme za důvěru, kterou nám tyto rodiny věnovaly. Z důvodu zachování anonymity nejsou nemocní ani rodiny jmenováni.

• Díky podpoře hospicového týmu jsme s dědečkem prožili krásné téměř dva měsíce v závěru jeho života

Začátkem roku se našed rodina dostala do situace, že jsme měli doma nevyléčitelně nemocného dědečka, který si přál dožít v domácím prostředí. Věděli jsme, že služba domácího hospice je v Tišnově dostupná a tak jsme je kontaktovali. V pondělí ráno jsme telefonovali s dotazem, zda nás vezmou do péče, a týž den odpoledne byl dědeček převezen z nemocnice z Brna  domů a proběhla návštěva hospicového týmu v naší domácnosti. Prožívali jsme jako rodina velmi složité období a lidé z hospice vnesli do tohoto období světlo, lidskost, podporu a porozumění. Byly nám zapůjčeny všechny potřebné pomůcky, naordinovány léky, vše vysvětleno a měli jsme jistotu dostupnosti péče 24 hod. denně, sedm dní v týdnu. Vlastně jsme díky jejich podpoře prožili krásné téměř dva měsíce. Tímto bychom jim chtěli ještě touto cestou poděkovat. Tým MUDr. Trmače si zaslouží obrovský obdiv a s velkou úctou budeme na všechny z hospice vzpomínat, zejména na sestřičku Pavlu, která se o dědečka nejvíce starala. Děkujeme moc.

• Děkuji za dceru

Vážení,

ještě jednou Vám všem - celému kolektivu - chci moc podělovat za péči, kterou jste věnovali na poslední cestě mojí dceři. Vaše pomoc  a podpora značně usnadnila i můj úděl. Proto vám moc a moc  D Ě K U J I .

• Můj manžel mohl odejít spokojený a usmířený

Dobrý den, vážení a milí přátelé,

mnohokrát děkuji jménem zarmoucené rodiny všem Vašim členům za to, že můj manžel, mohl odejít spokojený a usmířený se svým těžkým osudovým koncem života.

Byl velice statečný, ale bez Vaší skvělé nezištné vydatné pomoci by bylo pro něj odcházení velmi těžké. Ve fakultní nemocnici se sice snažili vzhledem ke špatné diagnóze udělat to nejlepší, co uměli, ale po citové stránce, i přes časté návštěvy rodinných příslušníků můj manžel, který byl rodinný typ, velmi strádal. Chtěl jít umřít domů, a to se mu včetně rozloučení s těmi nejbližšími opravdu podařilo. Vzhledem k Vaší úžasné práci a duševní podpoře jeho a jeho rodinných příslušníků bylo odcházení z tohoto světa důstojné, netrpěl, neboť mu lékaři MUDr. Vrabcová a MUDr. Trmač zajistili nastavenými léky bezbolestné odcházení, koordinátorka Mgr. Jana Křížová se zdravotními sestrami zase ochotně pomohli při domácím ošetřování pacienta a také ostatní pracovníci, kteří byli vždy ochotni pomoci tam, kde bylo třeba.
Jsem velice vděčná za to, že jste se rozhodli pro naše nejbližší u nás, na Tišnovsku založit tento smysluplný, plně vytížený multidisciplinární tým pracovitých , odborně fundovaných ochotných lidí, kteří usilují o kvalitní dožití člověka a po celých 24 hodin zajistit péči o nevyléčitelně nemocné. Děkuji Vám všem za nelehkou práci.

• Díky vaší péči jsme se mohli s maminkou rozloučit v rodinném kruhu

Dobrý den,
chtěl bych vám velmi pěkně poděkovat za vyjádření soustrasti nad úmrtím mé maminky. Slovy se nedá vyjádřit naše vděčnost, obdiv a uznání vašim pracovníkům, kteří naší mamince i nám poskytli maximální pomoc a podporu v nejtěžších chvílích našeho života.
Vaší pomoci a nesmírně lidského přístupu při ošetřování naší velmi těžce nemocné maminky si obrovsky vážíme a jsme za něj upřímně vděční.
Díky vaší neskutečné podpoře, profesionální pomoci a péči jsme se mohli důstojně rozloučit s naší maminkou v kruhu těch nejbližších, kdy do poslední chvíle byla obklopena láskou a našimi doteky.
Speciálně bychom chtěli poděkovat paní Konečné a panu doktorovi za laskavou péči!

• Byli jste hvězdami, které svítí ve tmách

Moji blízcí,

rok 2020 se navždy vryje do mého srdce. Byl to rok nesmírně náročný, ale také krásný. Chtěla bych Vám touto cestou poděkovat za to, že jsme se mohli tento rok potkávat více než kdy jindy a že jste byli hvězdami, které svítí ve tmách.....

Moc si toho vážím, díky za to, jací jste.

• Jsme vděční, že jsme si vybrali právě vás

Dobrý den paní Křížová, pane Dr. Trmáči, paní Holasová, za naši celou rodinu Vám všem ještě jednou děkujeme. Děkujeme celému týmu hospice Porta Vitae. Jsme vděčni, že jsme si vybrali právě Vás a že jste do toho dali všechno. I my nezapomeneme.

• Díky vám můžeme lépe zvládat vše kolem tak těžce nemocného člověka

Tímto bychom chtěli vyjádřit za celou rodinu obrovské poděkování MUDr. Trmačovi, Mgr. Křížové a celému kolektivu z Oblastní charity Tišnov, za milý, vlídný a laskavý přístup, perfektní péči a obětavé chování k mému bratrovi. Díky vám a vaší podpoře, jak odborné, tak psychické, můžeme lépe zvládat vše kolem tak těžce nemocného člověka. Vyzařujete láskyplnou a přátelskou atmosféru. Vaše péče a přístup k lidem je nesrovnatelný s ostatními zařízeními.Ještě jednou děkujeme za vše, co pro bráchy děláte.

• Děkuji za péči o mého manžela v posledních měsících jeho života

Ráda bych poděkovala za péči o mého manžela v jeho posledních měsících života. Děkuji za opravdu velmi lidský přístup celému týmu Domácího hospice Porta Vitae, kteří byli oporou nejen mému manželovi ale i mně - manželce a celé rodině. Poskytujete pacientům i jejich rodinám pocit bezpečí, slova útěchy a důstojného odchodu milovaného člověka.

Ty dva měsíce byli díky vám naplněny jistotou, že to zvládnu.pdf

Babička ty těžké dny mohla prožít bez velkých bolestí.pdf

S vámi jsme cítili, že je vše v pořádku, že více udělat nelze.pdf