Nový automobil i dofinancování provozu služby - vaše dary domácímu hospici skutečně pomáhají
10. srpna 2021 Články

Nový automobil i dofinancování provozu služby - vaše dary domácímu hospici skutečně pomáhají

Vaše pomoc má smysl! Děkujeme všem dárcům a podporovatelům charitního Domácího hospice Porta Vitae, kteří nás v závěru minulého roku i při naší nedávné „pandí“ kampani na pořízení nového automobilu rozhodně nenechali na holičkách. Moc si vážíme podpory každého jednoho z vás a děkujeme, že se společně s námi podílíte na pomoci nevyléčitelně nemocným a umírajícím v regionu Tišnovska a Kuřimska. Čtěte dál a dozvíte se, kde vaše dary pomáhají, co je v domácím hospici nového a co nás ještě do konce roku čeká.

Auto pro domácí hospic je vaší zásluhou!  Děkujeme! 

Děkujeme všem, kdo jste se zapojili do naší kampaně a spolu s námi prožívali životní příběh naší staré Pandy. Díky vaší podpoře se podařilo shromáždit částku 332 440 Kč, za kterou jsme mohli v červenci objednat nové auto pro domácí hospic. Renault Clio tak bude od podzimu sloužit našemu hospicovému týmu. Děkujeme!

dekujeme panda

Utekl vám některý z 8 příběhů naší Pandy nebo se chcete o její dobrodružství s někým podělit? Celý příběh jsme spojili do jednoho videa, abyste jej mohli pohodlně znovu zhlédnout při kávě či čaji nebo nasdílet svým blízkým.

Pomohli jste nám i v závěru minulého roku

Minulý rok byl pro domácí hospic v mnoha ohledech obzvlášť náročný. Covid přinesl neočekávané zvýšení nákladů, znemožnil nám pořádání některých benefičních akcí a v kombinaci s dalšími nepříznivými faktory tak koncem roku scházely prostředky na dofinancování služby. V rámci naší výzvy „Domácí hospic potřebuje vaši pomoc“ jste svými dary během prosince 2020 pomohli dofinancovat provoz domácího hospice.

Domácí hospic v novém

Domácí hospic působí sice převážně v domácnostech pacientů, ale i tak potřebuje náš tým 7 stálých a 6 pohotovostních pracovníků stálé zázemí a skladovací prostory. Dosavadní jedna místnost pro hospic zdaleka nestačila. Od města Tišnov se podařilo získat do pronájmu nové prostory na nám. Komenského 145, kde se může scházet náš hospicový tým. Zároveň vznikl i klidný prostor pro setkání s rodinami pacientů i pozůstalými. 

Co nás ještě letos čeká

Do konce roku ještě potřebujeme dovybavit nové prostory chybějícím nábytkem a rádi také bychom také rozšířili náš hospicový tým o nového pohotovostního lékaře a zdravotní sestru.
Chystáme i další benefiční akce na podporu domácího hospice, protože veřejné prostředky na jeho provoz  zdaleka nestačí.
Těšíme se na vás 2. října na tišnovských Bleších trzích, jejichž výtěžek  podpoří domácí hospic, 6.10. při tradiční sbírce Koláč pro hospic a na konec října domlouváme přednášku P. Marka Orko Váchy.

Děkujeme, že stojíte při nás a vytrvale nás podporujete v naší činnosti. 

Děkujeme za každý váš dar na činnost našeho Domácího hospice Porta Vitae
číslo účtu 185897781/0600 variabilní symbol 912