Spolu po tornádu - dobrovolnické víkendy
26. července 2021 Články

Spolu po tornádu - dobrovolnické víkendy

Hnutí Brontosaurus a Diecézní charita Brno ve spolupráci s MUNI POMÁHÁ a Ekocentrem Dúbrava Hodonín pořádají o víkendu další dobrovolnickou akci v TORNÁDEM zasažené oblasti. Měsíc po ničivém tornádu je v obcích na Podluží stále kupa práce a únava místních lidí vzrůstá. Dobrovolníci sem přináší novou energii a pomáhají, kde je třeba. Pojďme místním pomoci udělat další kroky do normálního života. Přidej se k nám tento víkend i ty!

Měsíc po ničivém tornádu je v obcích na Podluží stále kupa práce a únava místních lidí vzrůstá. Dobrovolníci sem přináší novou energii a pomáhají, kde je třeba. Pojďme místním pomoci udělat další kroky do normálního života. Přidej se k nám tento víkend i ty!
Dobrovolnická pomoc bude probíhat v sobotu i v neděli, společně podpoříme lidi z Mikulčic, Moravské Nové Vsi a Lužic a zároveň si užijeme sobotní večer s KytarovkaBrno v kempu Lužák. Každý je srdečně zván si s námi zahrát a zazpívat.
Zapojíme se v domácnostech, na zahradách a na veřejných prostranstvích. Čekají nás různé práce, na které už místní často nemají sílu. Někde pomůžeme dokončit drobné práce na domě, jinde opravíme plot, u někoho dalšího vyčistíme kus zahrady od střepů nebo poskládáme materiál.
Začínáme vždy v 9 hod společným srazem v Kempu Lužák v Lužicích (https://mapy.cz/s/dulomukeja)
Tam si řekneme potřebné informace a rozdělíme se do práce. V kempu je možnost přespání na víkend ve vlastních stanech. Stravu a dopravu poskytneme přihlášeným dobrovolníkům. S sebou si zabal pracovní oblečení, stan a věci na přespání, případně věci na koupání nebo hudební nástroje (úschovna hudebních nástrojů je zajištěna).
Hlas se prosím zde: https://forms.gle/vV8CerwW81s6bD9s6 kvůli zajištění jídla, dopravy a dobrovolnické práce. Případně dotazy směřuj na pomocpodluzi@brontosaurus.cz nebo volej na 736720568.