Nová chodítka už pomáhají našim klientům
25. května 2021 Články

Nová chodítka už pomáhají našim klientům

Období covidové pandemie mělo mimo jiné za následek i nedostatek nemocničních lůžek a s tím spojené předčasné propouštění pacientů do domácí léčby. Pečující rodiny se tak často ze dne na den ocitly před úkolem zajistit péči o své blízké. Výrazně vzrostla poptávka po charitních službách domácí péče. Sestřičky, pečovatelky i pečující rodiny dělaly maximum pro to, aby se dostalo pomoci každému, kdo ji potřebuje. Péči o nemocné profesionálům i pečující rodině významným způsobem usnadňují zdravotnické pomůcky. Ty však byly v době probíhající pandemie nedostatkovým zbožím.

„Naše půjčovna pomůcek v období pandemie téměř zela prázdnotou. Nejžádanější pomůcky, jako jsou lůžka, chodítka a invalidní vozíky, byly během pár měsíců rozpůjčované,“ popisuje situaci vedoucí charitní půjčovny pomůcek Lenka Weissová. "V covidové době se navíc naše Charita potýkala s extrémním navýšením nákladů na ochranné a dezinfekční prostředky a na koupi nových pomůcek tak nezbývaly finance." 
Zveřejnili jsme proto na našich facebookových stránkách výzvu pro případné dárce a podařilo se! Společnost Huawei Technologies (Czech) s.r.o., která již v minulosti naši Charitu podpořila, darovala pro potřeby klientů Oblastní charity Tišnov čtyři kusy vysokých chodítek s loketní opěrkou. Ty už dnes pomáhají v domácnostech klientům se sníženou mobilitou nebo lidem po úrazech a v rekonvalescenci.

Společnosti Huawei Technologies (Czech) s.r.o. děkujeme za naši organizaci, za klienty, kterým tento praktický dar denně pomáhá, ale i za pečující rodiny, kterým chodítka výrazně usnadňují péči o jejich blízké.