Oblastní charita Tišnov

Sbírka Koláč pro hospic vynesla krásných 57 187 Kč

Ve středu 3. října proběhla v Tišnově již tradiční veřejná charitativní sbírka Koláč pro hospic. Sbírka díky štědrým dárcům přinesla krásnou částku 57 187 Kč, která bude využita na péči o terminálně nemocné v Tišnově a okolí. Nevyléčitelně nemocní budou moci tak závěrečnou část svého života strávit důstojně, v rodinném prostředí a v péči svých blízkých.

Koláč pro hospic - středa 3.10.2018

Podpořte svým příspěvkem péči o terminálně nemocné v Tišnově a okolí. My vás za vaši štědrost odměniíme chutným koláčem. Najdete nás na náměstí Míru a před prodejnou Albert u vlakového nádraží. Děkujeme, že s námi pomáháte.

Koláč pro hospic plakátek 2018.jpg

Den Charity 2018

Den charity - 29. září 2018 - stánek Oblastní charity Tišnov na Svatováclavských hodech, den otevřených dveří v Klubu Čas, presentace charitních služeb a informace o možnostech dobrovolnické činnosti. Těšíme se na setkání s vámi!

Den Charity plakátek.jpg

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

KAUFLAND POTRAVINOVÁ SBÍRKA PŘINESLA NAŠÍ OBLASTNÍ CHARITĚ VÍCE NEŽ 250 KG POTRAVIN

Děkujeme všem dárcům, díky kterým se v sobotu 8. září 2018 při potravinové sbírce v kuřimské prodejně Kaufland podařilo získat více než 250 kg trvanlivých potravin. Veškeré potraviny jsou určeny pro potřeby Oblastní charity Tišnov a budou tak přerozdělovány potřebným lidem v našem regionu. Velké díky patří také všem dobrovolníkům, kteří se do organizace sbírky zapojili a pracovali s námi během celé soboty pro dobrou věc.

KAUFLAND POŘÁDÁ 1. ROČNÍK VLASTNÍ POTRAVINOVÉ SBÍRKY

Ve spolupráci s Českou federací potravinových bank pořádá společnost Kaufland v sobotu 8. září 2018 od 8 do 18 hodin ve všech prodejnách po celé České republice K-potravinovou sbírku na pomoc lidem v nouzi. Potraviny získané v rámci potravinové sbírky na prodejně v Kuřimi budou věnovány Oblastní charitě Tišnov, která je dále přerozdělí potřebným lidem v regionu. Cesta darovaných potravin a drogerie je tak přímá a krátká. Darující veřejnost má prostřednictvím sbírky příležitost pomáhat tak přímo ve svém regionu, což je vždy ta nejlepší forma.

Volné pracovní místo sociální pracovník/ce a vedoucí služby odborné sociální poradenství

Oblastní charita Tišnov vypisuje výběrové řízení na obsazení pozice: sociální pracovník/ce a vedoucí služby odborné sociální poradenství.

Zájemci mohou zasílat motivační dopis a strukturovaný životopis e-mailem na adresu tisnov@tisnov.charita.cz

Vybraní uchazeči budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Další pracovní příležitosti najdete v rubrice Práce

Volné pracovní místo - pracovník fundraisingu a projektový manažer

Oblastní charita Tišnov vypisuje výběrové řízení na obsazení pozice:  PRACOVNÍK/PRACOVNICE FUNDRAISINGU PROJEKTOVÉHO MANAŽERA/MANAŽERKU.

Vybraní uchazeči budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Další pracovní příležitosti najdete v rubrice Práce

Klub plný zážitků

Prázdniny jsou v plném proudu a Klub Čas Tišnov se opět hlásí s rekapitulací svých činností. Prázdninová dobrodružství, koupání a výlety - to vše k letním měsícům v Klubu Čas neodmyslytelně patří.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Čest jejich památce

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

„Nemyslela jsem na svoje problémy, a to mi v mnoha věcech pomohlo,“ říká o pomoci jiným dobrovolnice

Janin příběh je jako z filmu. Hledala sebe a našla se v pomoci jiným. Tvrdí, že čím víc člověk dá, tím víc se mu vrátí. Možná i to je důvod, proč dělá dobrovolnici v rajhradské charitě již 6 let.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Co obvykle děláme. Snímek Tomáš Pospěch

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Dobrovolnictví doporučuje každému

Této službě se věnuji již 7 let. Po smrti maminky jsem měla najednou prázdno v životě. V té době jsem objevila v kostele v Informacích tuto nabídku. Zaujala mě, a tak začalo moje dobrovolnictví. A co mi to dalo? Plnohodnotný život naplněný krásným přátelstvím a úžasnou zkušenost se stářím.

Volná pracovní místa

Oblastní charita Tišnov hledá vedoucího a sociálního pracovníka pro Chráněné bydlení Skryje. Své životopisy můžete zasílat na v9yk9dd6jWmKfYSSYanBZd56JT6sQmV6hUAy.. Nástup nejlépe ihned nebo v termínu po dohodě.

Další volná pracovní místa naleznete zde.

Postní almužna - pomoc lidem v nouzi

Oblastní charita Tišnov děkuje všem, kteří v postní době otevřeli svá srdce a podpořili projekt Postní almužna, který je výrazem odhodlání měnit sebe sama prostřednictvím pomoci druhým.
Ve farnostech tišnovského děkanství bylo věnováno celkem 29 843 Kč.

Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Svatodušní sbírka na Charitu

Již tradičně se bude v kostelích brněnské diecéze konat Sbírka na Charitu, kterou ustanovil biskup Mons. Vojtěch Cirkle, zřizovatel Diecézní charity Brno. Datum konání sbírky bylo určeno na slavnost Seslání Ducha svatého, který letos připadá na neděli 20.5.2018. Tento krásný svátek znovuobrození Církve přes dary Ducha je příležitostí k obnově našeho duchovního života.

Poděkování za benefiční besedu pro Charitu

V ZŠ ZaHRAda se dne 19.4.2018 konala benefiční beseda "Orion vzhůru nohama" aneb rodinné putování Patagonií. Oblastní charita Tišnov děkuje ZaHRAdě za poskytnutí prostor k pořádání besedy a paní Zuzaně Kostřicové za poutavé povídání a sdílení fotografií z cest. Výtěžek v částce 1 185 Kč bude použit na pomoc lidem v nouzi. OCH Tišnov děkuje za vaši podporu.