Oblastní charita Tišnov

Odměna pro koledníky Tříkrálové sbírky

Téměř 300 koledníků se sešlo ve dnech 12. a 14. března 2018 na promítání filmu Kráska a zvíře. Setkání Tříkrálových koledníků bylo odměnou za jejich koledování v Tříkrálové sbírce v lednu 2018.

Známe konečné výsledky Tříkrálové sbírky 2018 v brněnské diecézi.

Diecézní charita Brno děkuje za rekordní výtěžek letošní Tříkrálové sbírky 26.170.085 Kč! Do 18. ročníku této sbírky na pomoc potřebným se v brněnské diecézi zapojilo přes 15 000 dobrovolníků. Koledníci v tradičním přestrojení za Tři krále vybírali peníze od 2. do 14. ledna do 4911 úředně zapečetěných pokladniček. Diecézní charita Brno děkuje všem, kteří podpořili tuto akci a tím pomohli pomáhat brněnské Charitě starat se o více než padesát tisíc potřebných v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina.

Lidé rádi pomáhají - poděkování za Tříkrálovou sbírku 2018

Milí dárci, koledníci a přátelé Tříkrálové sbírky,
jménem Oblastní charity Tišnov bych vám ráda srdečně a upřímně poděkovala za letošní účast na Tříkrálové sbírce, která se již stala tradicí. Děkuji farnostem, zástupcům městských i obecních úřadů a všem těm, kteří pomáhají sbírku uskutečnit a věnují nezištně svůj čas ve prospěch pomoci druhým.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Počítání Tříkrálové sbírky je v plném proudu

V těchto dnech na některých obecních a městských úřadech ještě stále probíhá počítání výtěžku Tříkrálové sbírky. Oblastní charita Tišnov děkuje všem za vysoké nasazení a pomoc. Velké díky patří rovněž štědrosti dárců. Jak se ukazuje, byla i v letošním roce ohromující. Průběžné výsledky je možno sledovat zde.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Živý betlém v Lomnici podpořil Oblastní charitu Tišnov

Na sklonku roku 2017 jste v Lomnici mohli potkat prosté Betlémany, pastýře, Josefa s Marií, anděly ...

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Soutěžte o nejradostnější fotku a video z Tříkrálové sbírky

Foťte, točte a pošlete nám na e-mail abFu5f96LTprRb~lW5pJ, jak jste si letošní koledu užili a jakou radost jste způsobili. Vaši kolegové, kamarádi, spolukoledníci a fanoušci naší facebookové stránky pak vyberou fotku nebo video, u kterých se nejvíc pobavili a potěšili.

Tříkráloví koledníci z jižní Moravy a z Vysočiny dostali požehnání

V úterý 2. ledna proběhlo oficiální zahájení Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a Vysočině v brněnské katedrále na Petrově. Asi třem stovkám koledníků během mše udělil zvláštní požehnání pomocný biskup Mons. Pavel Konzbul. Již tradicí je také kolednická soutěž o ceny a drobné dárky a občerstvení pro všechny zúčastněné. Děkujeme všem, kteří se požehnání zúčastnili nebo jej podpořili!