Oblastní charita Tišnov

Ráboňova 116

Známe výherce z tříkrálové soutěže pro koledníky. Děkujeme za všechny zaslané příspěvky!

Během uplynulé Tříkrálové sbírky proběhla soutěž pro koledníky o ceny od firmy T-mobile a Brněnského biskupství. Účastníci měli na soutěžní lístek nakreslit nebo namalovat, na co se v zimě nejvíce těší. Do dvou kol soutěže se sešlo několik stovek obrázků. Výherci byli vylosováni na začátku ledna a března. Všem účastníkům děkujeme!

Filmové představení k 25. výročí Diecézní charity Brno v Tišnově

Oblastní charita Tišnov pořádá k 25. výročí založení Diecézní charity Brno filmové představení pro dobrovolníky OCH Tišnov.
Prosíme o registraci předem na adrese: tks.tisnov@seznam.cz.

PLAKAT 25 let Tišnov.pdf

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku 2017

Milí přátelé, dárci a koledníci,
chceme z celého srdce poděkovat všem štědrým dárcům a koledníkům, kteří otevřeli své srdce a domovy a podpořili tak největší dobrovolnickou akci v naší zemi. Ano, jen v oblasti tišnovského děkanství vyšlo do ulic 1 280 koledníků.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Tříkrálová sbírka 2017 v Tišnově

Období první poloviny měsíce ledna patří již tradičně Tříkrálové sbírce, akci pořádané Charitou Česká republika. Jedná se o projekt, jehož cíl koresponduje s posláním zastřešující organizace, tedy se snahou poskytnout pomoc lidem potřebným na území České republiky i v zahraničí.

Tříkrálová sbírka 2017 Kuřim

Tak jako každý rok, tak i letos byla ve farnosti  Kuřim organizovaná charitativní akce Tříkrálová sbírka 2017. Letos poprvé nám se sbírkou pomohla základní škola Tyršova, stovka jejich žáků a několik vyučujících.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

Doprovodné akce Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a na východě Vysočiny

Během Tříkrálové sbírky se mohou dárci a příznivci těšit na řadu doprovodných akcí. Hned 2. ledna proběhne zahájení sbírky v Brně na Petrově, 5. ledna jízda Tří králů na velbloudech a koních v centru Brna nebo 8.ledna odvysílá Česká televize tradiční Tříkrálový koncert za účasti Věry Martinové, Lenny nebo Václava Neckáře.

Tříkrálová sbírka na jižní Moravě a na východě Vysočiny je tu

(BRNO) Ihned prvním lednovým dnem v roce 2017 vypukne již po sedmnácté tradiční Tříkrálová sbírka. Diecézní charita Brno do ní zapojí asi 14.000 dobrovolníků, na celém území ČR jich tak bude koledovat přes 60.000. Dne 2. ledna v 15.00 hod. symbolicky zahájí tuto největší dobročinnou kampaň biskup Mons. Vojtěch Cikrle slavnostním požehnáním na Petrově. Loni dárci v ní na území jižní Moravy a části Kraje Vysočina darovali 22 mil. Kč. Kromě tradičního koledování „dům od domu“ nabídne sbírka kupříkladu průvod s velbloudy v Brně.