Oblastní charita Tišnov

Ráboňova 116

Oslava 10. výročí založení Oblastní charity Tišnov

V letošním roce slaví Oblastní charita Tišnov 10 let od svého vzniku. Během této uplynulé doby se snažila pomáhat potřebným v našem regionu. V neděli 21. května 2017 uspořádala ke svému výročí představení divadelního spolku PolenoImpro - charitativní improshow – plnou zábavy a improvizačních skečů.

Volné místo - pečovatel/ka na zástup

Oblastní charita Tišnov přijme pečovatele/ku pro terénní služby na dlouhodobý zástup.

Oblastní charita Tišnov slaví 10 let

Tišnovská oblastní charita vznikla v roce 2007. Svou působností pokrývá oblast tišnovského děkanství, je organizační složkou Diecézní charity Brno. U příležitosti jejího desátého výročí jsme požádali její ředitelku Ing. Marcelu Dvořákovou o rozhovor.

Výhra z Tesca

Oblastní charita Tišnov získala podporu od nakupujících v obchodním řetězci Tescu v Tišnově a v Boskovicích.

Logo Nadační fond Tesco

Výsledky Postní almužny 2017

Milí přátelé, chtěli bychom vyjádřit velké díky nad štědrostí všem, kteří v postní době otevřeli svá srdce a podpořili projekt Postní almužna. Celkový výtěžek Postní almužny ve farnostech tišnovského děkanství je 43 009 Kč.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

Děti z Veselíčka. Foto: Lubomír Kotek

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Výběrové řízení - sociální pracovník

Oblastní charita Tišnov vypisuje výběrové řízení na pozici

sociální pracovník, pracovník v sociálních službách pro službu NZDM Klub Čas Tišnov

VŘ prac NZDM.pdf

CHARITATIVNÍ IMPROSHOW

Srdečně vás zveme na CHARITATIVNÍ IMPROSHOW
... plnou zábavy a improvizovaných skečů, ve kterých režiséry jste VY!

Oběti válčení z iráckého Kurdistánu si naši solidaritu zaslouží

Pracovníci Diecézní charity Brno navštívili oblast iráckého Kurdistánu, aby zmapovali možnosti pomoci místním lidem. Jde o autonomní oblast v rámci Iráku, která je dlohodobě zužována válkou a v jejím důsledku trpí nedostatkem zdravotnického zajištění. Lidé z iráckého Kurdistánu představují jednu z hlavních sil odporu proti islámskému státu.

Známe výherce z tříkrálové soutěže pro koledníky. Děkujeme za všechny zaslané příspěvky!

Během uplynulé Tříkrálové sbírky proběhla soutěž pro koledníky o ceny od firmy T-mobile a Brněnského biskupství. Účastníci měli na soutěžní lístek nakreslit nebo namalovat, na co se v zimě nejvíce těší. Do dvou kol soutěže se sešlo několik stovek obrázků. Výherci byli vylosováni na začátku ledna a března. Všem účastníkům děkujeme!

Velikonoční prodejní výstava v Tyco

Zaměstnanci firmy Tyco Electronics Czech v Kuřimi si budou moci na Velikonoční prodejní výstavě zakoupit výrobky Oblastní charity Tišnov.

Velikonoční výstava.jpg

Velikonoční přání

Požehnané a radostné prožití velikonočních svátků

Velikonoční přání 17 web

Jarní úklid skříní s Tyco

Firma Tyco Electronics Czech v Kuřimi pořádala pro Charitu v Tišnově sbírku nejen šatstva s názvem Jarní úklid skříní.

Vy rozhodujete, my pomáháme

Nakoupíte-li ve dnech od 8. března do 4. dubna 2017 v obchodním řetězci Tesco v Tišnově anebo v Boskovicích, budete moci podpořit projekt Chráněného bydlení Skryje. Za každý nákup obdržíte žetonek, který bude možné vhodit do hlasovacího zařízení přímo na prodejně.

Jarní úklid skříní s firmou Tyco

Firma Tyco Electronics Czech v Kuřimi pořádá pro Charitu v Tišnově sbírku nejen šatstva s názvem Jarní úklid skříní.

jarní úklid 2017_act.pdf

Postní almužna 2017

„Všude tam, kde je člověk, je místo pro dobrý čin“

Lucius Annaeus Seneca

V nastávajícím postním období, které následuje po masopustním čase, můžeme zaměřit svou mysl a srdce na potřebné okolo nás. Postní doba nás k tomu přímo vybízí. Návrat ke starobylé křesťanské postní tradici – almužně, nás navrací k sobě samým. Patří k odvěké touze člověka pomáhat a proměňovat dobré myšlenky ve skutky.

Nabídka práce - zdravotní sestra na DPČ

Přijmeme zdravotní sestru na DPČ pro ošetřovatelskou službu Oblastní charity Tišnov.

Filmové představení k 25. výročí Diecézní charity Brno v Tišnově

Oblastní charita Tišnov pořádá k 25. výročí založení Diecézní charity Brno filmové představení pro dobrovolníky OCH Tišnov.
Prosíme o registraci předem na adrese: tks.tisnov@seznam.cz.

PLAKAT 25 let Tišnov.pdf

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.