Oblastní charita Tišnov

Ráboňova 116

Hledáme právníka pro Poradnu Porta Tišnov

Máte v povaze pomáhat lidem? Chcete pracovat v neziskové organizaci? Zajímáte se o oblast dluhového a rodinného poradenství? Dokážete zajistit právní pomoc našim klientům? Pak je tato práce přesně pro Vás! Svůj životopis zasílejte do 31. 12. 2017.

právník odborné sociální poradenství 12 2017.pdf

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Očekávaná 2. vlna spuštěna

Chcete získat jedinečný a originální výrobek z přírodního materiálu a zároveň pomoci druhým? Oblastní charita Tišnov a Vlněné sestry pro vás připravily dárcovský web http://www.navlnecharity.cz/. Vyberte si z nabídky výrobků a podpořte nás!
NA_VLNE_CHARITY.pdf

Přijďte splnit přání dětem! Navštivte Strom splněných přání

V Azylovém domě - Domově pro matky s dětmi žijí lidé, kteří museli každodenně procházet mnoha těžkostmi a opět se chtějí postavit na nohy. Nyní jim můžete pomoci, aby jejich Vánoční svátky byly opět radostné a klidné. Charita Vám nabízí možnost zakoupit dětem z Domova vánoční dárek. V průběhu listopadu a prosince nejdete v Brně na třech místech vánoční stromečky s přáníčky dětí. Je na Vás, které přání Vás osloví.

Jsou mezi námi lidé, kteří o své blízké pečují doma

Především pro ně byla určena přednáška v prostorách SŠ a ZŠ Tišnov s praktickými ukázkami přímé obslužné péče.

Pozvání na prezentaci služeb CHB a SR Skryje

Chráněné bydlení a Sociální rehabilitace zve veřejnost na prezentaci služeb na adventních trzích, které se uskuteční 25.11. v Lomnici u Tišnova, 3.12. v Dolních Loučkách a v Tišnově. Na všechny návštěvníky se těší zaměstnanci a klienti CHB Skryje.

Volné pracovní místo - právník

právník odborné sociální poradenství.pdf

Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Zapojili jsme se do projektu Českého rozhlasu - Ježíškova vnoučata

Projekt propojuje osamocené lidi v domovech a dalších státních i nestátních zařízeních pro seniory s dárci, kteří se rozhodnou jim na vlastní náklady splnit přání nebo poskytnout věcný dar. Nahlédněte ...

Na vlně charity

Máte doma vlastnoručně pletené výrobky, které nenosíte a chtěli byste jim dát nový účel a smysl? Zapojte se do dárcovského webu Vlněných sester a Oblastní charity Tišnov a podpořte nás.

navlněcharity.png

Volné pracovní místo - sociální pracovník/ce, pracovník/ce v sociálních službách

Oblastní charita Tišnov vypisuje výběrové řízení na pozici sociální pracovník/ce, pracovník/ce v sociálních službách pro službu Klub Čas Tišnov, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

Pracovník Klub Čas listopad 2017 (3).pdf

Pečuji doma o člena rodiny

Máte doma člena rodiny upoutaného na lůžko? Pojďte se podělit o své zkušenosti a starosti! SŠ a ZŠ Tišnov a Oblastní charita Tišnov vás srdečně zvou na sociálně - zdravotnickou přednášku a besedu. Přednáška se zaměří na praktické záležitosti související s péčí v domácím prostředí s názornou ukázkou polohování.
Kdy: 21. 11. 2017 v 15 hod.
Kde: učebna č. 28, 2. patro, SŠ a ZŠ Tišnov, nám. Míru 22

Pečuji doma o člena rodiny - plakát.pdf

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Poděkování Obchodu Hana Tišnov

Oblastní charita Tišnov děkuje Obchodu Hana, Brněnská 156, Tišnov za poskytnutí sponzorského daru ve formě oblečení pro děti a dospělé. Dar byl použit pro lidi v nouzi v Tišnovském regionu.
Děkujeme za tuto spolupráci a podporu.

Brněnský Koláč pro hospic vynesl přes 92 tisíc Kč. Děkujeme!

Diecézní charita Brno uspořádala další ročník Koláče pro hospic. Jedním z tradičních míst jeho konání je Brno. Kromě stánkového prodeje se zde Koláč pro hospic poprvé konal formou pozvání do brněnských firem. Po rozpečetění sbírkových kasiček bylo sečteno 92 509 Kč darů. Výtěžek podpoří lidi s nevyléčitelným onemocněním a jejich rodiny, kterým pomáhá charitní hospicová péče. Děkujeme brněnské veřejnosti, brněnským firmám a jejich zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří Koláč pro hospic podpořili!

Nákupem koláčů jste podpořili domácí hospicovou péči

Ve středu 4. 10. 2017 jste si mohli v tišnovských ulicích zakoupit koláč a přispět na péči a podporu nevyléčitelně nemocných na Tišnovsku, kteří se rozhodli žít život až do konce v kruhu své rodiny a svých nejbližších. Akce přinesla neuvěřitelných 30 303 Kč. Pokladničky po úředním rozpečetění obsahovaly 64 937 Kč, po připočtení darů činila ceková částka 70 737 Kč, od které byly odečteny náklady na nákup koláčů. Koláč pro hospic podpořilo i několik okolních firem, které nám umožnily prodej zaměstnancům ve svých prostorách.
Velmi tímto děkujeme všem dobrovolníkům, studentům SŠ a ZŠ Tišnov a Gymnázia Tišnov, spolupracujícím firmám, výrobcům koláčů, pracovníkům Charity a všem, kteří si od nás koláč zakoupili. Děkujeme, že vám není lhostejná tíživá situace druhých.

Koláč pro hospic na jižní Moravě a Vysočině pomůže lidem s nevyléčitelným onemocněním

Koláč pro hospic je veřejná sbírka, kterou každoročně, u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastních charitách. Letos Charita přichází s jednotnou kampaní a se stejným cílem – upozornit veřejnost na problematiku paliativní a hospicové péče jak v domácím prostředí, tak i v pobytových zařízeních, informovat o možnosti poskytnutí domácí neboli terénní hospicové péče pro pacienty a jejich rodiny a shromáždit co nejvíce finančních prostředků, ze kterých bude moci dál podporovat tyto služby.

Koláč pro hospic 2017 v Tišnově a okolí

Ve středu 4. října 2017 - od 8.00 do 17.00 hodin.
Prodejní místa Tišnov: Farní úřad - Kostelní 16, Albert - u vlakového nádraží.
Koupí koláče za 30 Kč podpoříte péči o terminálně nemocné v Tišnově a okolí. I díky vám prožijí svoji závěrečnou část života v domácím prostředí své rodiny a blízkých. Odměňte se za svou štědrost a přijměte od nás chutný koláč.
plakát Koláč pro hospic 17.pdf

Sbírka šatstva v Tyco pro Charitu Tišnov

Firma Tyco Electronics Czech v Kuřimi opět podpořila činnost Charity v Tišnově sbírkou šatstva, dětských potřeb a dalších věcí.

Václavské hody Tišnov

Na Václavských hodech jsme se na vás těšili se stánkem plným výrobků Chráněného bydlení a Sociální rehabilitace ve Skryjích. Děkujeme za milá setkání a za vaši přízeň a podporu.