Oblastní charita Tišnov

Ráboňova 116

Nákupem koláčů jste podpořili domácí hospicovou péči

Ve středu 4. 10. 2017 jste si mohli v tišnovských ulicích zakoupit koláč a přispět na péči a podporu nevyléčitelně nemocných na Tišnovsku, kteří se rozhodli žít život až do konce v kruhu své rodiny a svých nejbližších. Akce přinesla neuvěřitelných 30 303 Kč. Koláč pro hospic podpořilo i několik okolních firem, které nám umožnily prodej zaměstnancům ve svých prostorách.
Velmi tímto děkujeme všem dobrovolníkům, studentům SŠ a ZŠ Tišnov a Gymnázia Tišnov, spolupracujícím firmám, výrobcům koláčů, pracovníkům Charity a všem, kteří si od nás koláč zakoupili. Děkujeme, že vám není lhostejná tíživá situace druhých.

Koláč pro hospic na jižní Moravě a Vysočině pomůže lidem s nevyléčitelným onemocněním

Koláč pro hospic je veřejná sbírka, kterou každoročně, u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastních charitách. Letos Charita přichází s jednotnou kampaní a se stejným cílem – upozornit veřejnost na problematiku paliativní a hospicové péče jak v domácím prostředí, tak i v pobytových zařízeních, informovat o možnosti poskytnutí domácí neboli terénní hospicové péče pro pacienty a jejich rodiny a shromáždit co nejvíce finančních prostředků, ze kterých bude moci dál podporovat tyto služby.

Koláč pro hospic 2017 v Tišnově a okolí

Ve středu 4. října 2017 - od 8.00 do 17.00 hodin.
Prodejní místa Tišnov: Farní úřad - Kostelní 16, Albert - u vlakového nádraží.
Koupí koláče za 30 Kč podpoříte péči o terminálně nemocné v Tišnově a okolí. I díky vám prožijí svoji závěrečnou část života v domácím prostředí své rodiny a blízkých. Odměňte se za svou štědrost a přijměte od nás chutný koláč.
plakát Koláč pro hospic 17.pdf

Sbírka šatstva v Tyco pro Charitu Tišnov

Firma Tyco Electronics Czech v Kuřimi opět podpořila činnost Charity v Tišnově sbírkou šatstva, dětských potřeb a dalších věcí.

Václavské hody Tišnov

Na Václavských hodech jsme se na vás těšili se stánkem plným výrobků Chráněného bydlení a Sociální rehabilitace ve Skryjích. Děkujeme za milá setkání a za vaši přízeň a podporu.

Svatováclavský jarmark ve firmě E.ON

Prodej rukodělných výrobků CHB a SR Skryje proběhl dne 21.9.2017 na Svatováclavském jarmarku ve firmě E.ON.

Oslava 10. výročí založení OCH Tišnov - poděkování

Oblastní charita Tišnov děkuje všem svým příznivcům za milý večer, kterým jsme společně oslavili 10. výročí založení. V pátek 15.9.2017 jsme si užili koncertní představení v zahrádce U Palce vystoupením vokálního sextetu pod vedením Báry Pavlišové, za klavírního doprovodu Dady Klementové. Chceme poděkovat za spolupráci a skvělý výkon sextetu.
Děkujeme, že jste přišli a finančně podpořili naše služby částkou 14 240 Kč. Svojí účastí jste nám dali najevo, že si vážíte nelehké práce našich zaměstnanců a oceňujete poslání Charity.

Volné pracovní místo - Klub Čas

Oblastní charita Tišnov vypisuje výběrové řízení na pozici sociální pracovník, pracovník v soc. službách pro službu Klub Čas Tišnov - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Uzávěrka přihlášek 22. 9. 2017!

Výběrové řízení OCH Tišnov Klub Čas.pdf

Den Charity na Václavské hody

23. 9. 2017  bude pro vás na náměstí Míru na Václavských hodech přichystán stánek Charity s prodejem výrobků a měřením krevního tlaku a další.

Změny v provozovnách OCH Tišnov

Vážení klienti, v měsíci září 2017 došlo k několika změnám v provozovnách Oblastní charity Tišnov. Půjčovna kompenzačních pomůcek je nyní přestěhována z ulice Ráboňova 116 do nových, větších prostor na ulici Jungmannova 83. Poradna Porta má novou otevírací dobu: út 9-11:30, st 7:30-11:30, 12-17, čt 7:30-11:30, 12-16 hodin. Věříme, že změny zkvalitní poskytované služby a děkujeme za pochopení.

Koncertní představení k oslavám 10. výročí založení

Oblastní charita Tišnov vás srdečně zve k oslavám 10.výročí svého založení. Těšíme se na vás 15.9.2017 v 19 hodin.

Den zdraví s Charitou

Diecézní charita Brno pořádá ve středu 6. 9. 2017 5. ročník akce pro děti i dospělé, Den zdraví. Srdečně vás zveme do Lužánek.

Den zdraví 2017_pozvánka.pdf

Volné pracovní místo

Oblastní charita Tišnov hledá pracovníka/pracovnici v sociálních službách pro přímou obslužnou péči do zařízení Chráněné bydlení Skryje pro osoby s mentálním postižením.

Potřebujete pomoc pečovatelky nebo zdravotní sestry?

Pod OCH Tišnov funguje několik služeb. Zde vás seznámíme s těmi, které si lidé často pletou.

Poděkování pořadatelům Níhovského triatlonu

Oblastní charita Tišnov děkuje pořadatelům Níhovského triatlonu. Ti věnovali naší organizaci výtěžek letošního ročníku a to částku 8.000,--Kč.

Folkový festival PRAMENY v Níhově

Dne 22. 7. se bude od 17 hodin v Níhově konat folkový festival Prameny, kdy se  spolupodílíme na organizaci akce.

Níhovský triatlon

Cítíte se na trojitou dávku sportu? Registrujte se!

Diecézní charita Brno slavila 25. narozeniny v Žarošicích

V sobotu 17. června proběhla v Žarošicích na jižní Moravě oslava 25. výročí založení Diecézní charity Brno. Akce se účastnili zaměstnanci, jejich rodiny, dobrovolníci a příznivci Charity. Velké díky patří všem sponzorů a partnerům, bez kterých by se celá akce nemohla uskutečnit. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.