Oblastní charita Tišnov

Volná pracovní místa

Oblastní charita Tišnov hledá vedoucího a sociálního pracovníka pro Chráněné bydlení Skryje. Své životopisy můžete zasílat na v9yk9dd6jWmKfYSSYanBZd56JT6sQmV6hUAy.. Nástup nejlépe ihned nebo v termínu po dohodě.

Další volná pracovní místa naleznete zde.

Postní almužna - pomoc lidem v nouzi

Oblastní charita Tišnov děkuje všem, kteří v postní době otevřeli svá srdce a podpořili projekt Postní almužna, který je výrazem odhodlání měnit sebe sama prostřednictvím pomoci druhým.
Ve farnostech tišnovského děkanství bylo věnováno celkem 29 843 Kč.

Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Svatodušní sbírka na Charitu

Již tradičně se bude v kostelích brněnské diecéze konat Sbírka na Charitu, kterou ustanovil biskup Mons. Vojtěch Cirkle, zřizovatel Diecézní charity Brno. Datum konání sbírky bylo určeno na slavnost Seslání Ducha svatého, který letos připadá na neděli 20.5.2018. Tento krásný svátek znovuobrození Církve přes dary Ducha je příležitostí k obnově našeho duchovního života.

Poděkování za benefiční besedu pro Charitu

V ZŠ ZaHRAda se dne 19.4.2018 konala benefiční beseda "Orion vzhůru nohama" aneb rodinné putování Patagonií. Oblastní charita Tišnov děkuje ZaHRAdě za poskytnutí prostor k pořádání besedy a paní Zuzaně Kostřicové za poutavé povídání a sdílení fotografií z cest. Výtěžek v částce 1 185 Kč bude použit na pomoc lidem v nouzi. OCH Tišnov děkuje za vaši podporu.

Klub Čas Tišnov - jarní osvěžení

Po delší chvilce se vám opět hlásíme z klubu. Pro připomenutí, co vlastně Klub Čas je. Jedná se o nízkoprahové zařízení pro děti a mládež od 9-ti do 26-ti let. Nízkoprahovost u nás znamená, že k nám může přijít člověk s jakýmkoli problémem či situací a nezáleží na tom, odkud pochází nebo jaký je. V klubu najde bezpečný prostor a pracovníky, kteří jsou vzděláváni, aby dokázali pomoci. Zároveň se zde může setkat s dalšími lidmi, kteří klub navštěvují a sdílet tak své radosti i starosti nejen s pracovníky.

Dlouhodobé ošetřovné může pomoci rodinám

Pokud je nyní váš blízký – dítě nebo manžel - propuštěn z nemocnice do domácího ošetřování, můžete využít institutu krátkodobého ošetřovného a o člena své rodiny se postarat. Na krátkodobé ošetřovné mají nárok nemocensky pojištění zaměstnanci. Ošetřovné je vypláceno už od prvního dne ošetřování. Maximálně však po dobu 9 kalendářních dní, pouze u osamělých zaměstnanců (samoživitelů) se maximum prodlužuje na 16 kalendářních dní. Jenže co když se péče o nemocného nebo zraněného člena rodiny protáhne. Co pak? Dovolená, neplacené volno? Pro tyto případy se nově s účinností od 1.6.2018 zavádí institut tzv. dlouhodobého ošetřovného.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Pozvánka na besedu o rodinném putování Patagonií

Oblastní charita Tišnov a základní škola ZaHRAda vás svou na benefiční besedu "Orion vzhůru nohama" aneb rodinné putování Patagonií. Ve čtvrtek 19.4.2018 od 17:30 h v prostorách ZŠ ZaHRAda, Riegrova 312, Tišnov.

Velikonoce

Oblastní charita Tišnov přeje požehnané Velikonoční svátky.

Velikonoční přání 18

Zaměstnanci firmy Tyco v Kuřimi podpořili lidi v nouzi

Také v letošním roce byla podpořena s prvními jarními dny činnost Oblastní charity Tišnov sbírkou šatstva, dětských potřeb apod. ve firmě Tyco Electronics Czech v Kuřimi

Poděkování Klubu maminek Drásov

Oblastní charita Tišnov děkuje Klubu maminek Drásov ...

Odměna pro koledníky Tříkrálové sbírky

Téměř 300 koledníků se sešlo ve dnech 12. a 14. března 2018 na promítání filmu Kráska a zvíře. Setkání Tříkrálových koledníků bylo odměnou za jejich koledování v Tříkrálové sbírce v lednu 2018.

Volné pracovní místo v Tišnově

Oblastní charita Tišnov hledá pro nízkoprahové zařízení Klub Čas pracovníka v sociálních službách. Přihlášky posílejte do 6. dubna 2018.
Inzerát Klub Čas duben 2018.pdf

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Kino pro koledníky Tříkrálové sbírky v Tišnově

Oblastní charita Tišnov srdečně zve všechny koledníky Tříkrálové sbírky na filmové představení "Kráska a zvíře", které proběhne ve dnech 12.3.2018 a 14.3.2018 vždy v 17 hodin v kině Svratka v Tišnově.
Prosíme o potvrzení účasti na e-mailu: tks.tisnov@seznam.cz. Těšíme se na vás! Kráska a zvíře.pdf

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

Z azylového domu. Ilustrační snímek Jakub Žák

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Ilustrační snímek: Richard Bouda

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.