Oblastní charita Tišnov

Ráboňova 116

Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Zapojili jsme se do projektu Českého rozhlasu - Ježíškova vnoučata

Projekt propojuje osamocené lidi v domovech a dalších státních i nestátních zařízeních pro seniory s dárci, kteří se rozhodnou jim na vlastní náklady splnit přání nebo poskytnout věcný dar. Nahlédněte ...

Na vlně charity

Máte doma vlastnoručně pletené výrobky, které nenosíte a chtěli byste jim dát nový účel a smysl? Zapojte se do dárcovského webu Vlněných sester a Oblastní charity Tišnov a podpořte nás.

navlněcharity.png

Volné pracovní místo - sociální pracovník/ce, pracovník/ce v sociálních službách

Oblastní charita Tišnov vypisuje výběrové řízení na pozici sociální pracovník/ce, pracovník/ce v sociálních službách pro službu Klub Čas Tišnov, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

Pracovník Klub Čas listopad 2017 (3).pdf

Pečuji doma o člena rodiny

Máte doma člena rodiny upoutaného na lůžko? Pojďte se podělit o své zkušenosti a starosti! SŠ a ZŠ Tišnov a Oblastní charita Tišnov vás srdečně zvou na sociálně - zdravotnickou přednášku a besedu. Přednáška se zaměří na praktické záležitosti související s péčí v domácím prostředí s názornou ukázkou polohování.
Kdy: 21. 11. 2017 v 15 hod.
Kde: učebna č. 28, 2. patro, SŠ a ZŠ Tišnov, nám. Míru 22

Pečuji doma o člena rodiny - plakát.pdf

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Poděkování Obchodu Hana Tišnov

Oblastní charita Tišnov děkuje Obchodu Hana, Brněnská 156, Tišnov za poskytnutí sponzorského daru ve formě oblečení pro děti a dospělé. Dar byl použit pro lidi v nouzi v Tišnovském regionu.
Děkujeme za tuto spolupráci a podporu.

Brněnský Koláč pro hospic vynesl přes 92 tisíc Kč. Děkujeme!

Diecézní charita Brno uspořádala další ročník Koláče pro hospic. Jedním z tradičních míst jeho konání je Brno. Kromě stánkového prodeje se zde Koláč pro hospic poprvé konal formou pozvání do brněnských firem. Po rozpečetění sbírkových kasiček bylo sečteno 92 509 Kč darů. Výtěžek podpoří lidi s nevyléčitelným onemocněním a jejich rodiny, kterým pomáhá charitní hospicová péče. Děkujeme brněnské veřejnosti, brněnským firmám a jejich zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří Koláč pro hospic podpořili!

Nákupem koláčů jste podpořili domácí hospicovou péči

Ve středu 4. 10. 2017 jste si mohli v tišnovských ulicích zakoupit koláč a přispět na péči a podporu nevyléčitelně nemocných na Tišnovsku, kteří se rozhodli žít život až do konce v kruhu své rodiny a svých nejbližších. Akce přinesla neuvěřitelných 30 303 Kč. Pokladničky po úředním rozpečetění obsahovaly 64 937 Kč, po připočtení darů činila ceková částka 70 737 Kč, od které byly odečteny náklady na nákup koláčů. Koláč pro hospic podpořilo i několik okolních firem, které nám umožnily prodej zaměstnancům ve svých prostorách.
Velmi tímto děkujeme všem dobrovolníkům, studentům SŠ a ZŠ Tišnov a Gymnázia Tišnov, spolupracujícím firmám, výrobcům koláčů, pracovníkům Charity a všem, kteří si od nás koláč zakoupili. Děkujeme, že vám není lhostejná tíživá situace druhých.

Koláč pro hospic na jižní Moravě a Vysočině pomůže lidem s nevyléčitelným onemocněním

Koláč pro hospic je veřejná sbírka, kterou každoročně, u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastních charitách. Letos Charita přichází s jednotnou kampaní a se stejným cílem – upozornit veřejnost na problematiku paliativní a hospicové péče jak v domácím prostředí, tak i v pobytových zařízeních, informovat o možnosti poskytnutí domácí neboli terénní hospicové péče pro pacienty a jejich rodiny a shromáždit co nejvíce finančních prostředků, ze kterých bude moci dál podporovat tyto služby.

Koláč pro hospic 2017 v Tišnově a okolí

Ve středu 4. října 2017 - od 8.00 do 17.00 hodin.
Prodejní místa Tišnov: Farní úřad - Kostelní 16, Albert - u vlakového nádraží.
Koupí koláče za 30 Kč podpoříte péči o terminálně nemocné v Tišnově a okolí. I díky vám prožijí svoji závěrečnou část života v domácím prostředí své rodiny a blízkých. Odměňte se za svou štědrost a přijměte od nás chutný koláč.
plakát Koláč pro hospic 17.pdf

Sbírka šatstva v Tyco pro Charitu Tišnov

Firma Tyco Electronics Czech v Kuřimi opět podpořila činnost Charity v Tišnově sbírkou šatstva, dětských potřeb a dalších věcí.

Václavské hody Tišnov

Na Václavských hodech jsme se na vás těšili se stánkem plným výrobků Chráněného bydlení a Sociální rehabilitace ve Skryjích. Děkujeme za milá setkání a za vaši přízeň a podporu.

Svatováclavský jarmark ve firmě E.ON

Prodej rukodělných výrobků CHB a SR Skryje proběhl dne 21.9.2017 na Svatováclavském jarmarku ve firmě E.ON.

Oslava 10. výročí založení OCH Tišnov - poděkování

Oblastní charita Tišnov děkuje všem svým příznivcům za milý večer, kterým jsme společně oslavili 10. výročí založení. V pátek 15.9.2017 jsme si užili koncertní představení v zahrádce U Palce vystoupením vokálního sextetu pod vedením Báry Pavlišové, za klavírního doprovodu Dady Klementové. Chceme poděkovat za spolupráci a skvělý výkon sextetu.
Děkujeme, že jste přišli a finančně podpořili naše služby částkou 14 240 Kč. Svojí účastí jste nám dali najevo, že si vážíte nelehké práce našich zaměstnanců a oceňujete poslání Charity.

Volné pracovní místo - Klub Čas

Oblastní charita Tišnov vypisuje výběrové řízení na pozici sociální pracovník, pracovník v soc. službách pro službu Klub Čas Tišnov - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Uzávěrka přihlášek 22. 9. 2017!

Výběrové řízení OCH Tišnov Klub Čas.pdf

Den Charity na Václavské hody

23. 9. 2017  bude pro vás na náměstí Míru na Václavských hodech přichystán stánek Charity s prodejem výrobků a měřením krevního tlaku a další.

Změny v provozovnách OCH Tišnov

Vážení klienti, v měsíci září 2017 došlo k několika změnám v provozovnách Oblastní charity Tišnov. Půjčovna kompenzačních pomůcek je nyní přestěhována z ulice Ráboňova 116 do nových, větších prostor na ulici Jungmannova 83. Poradna Porta má novou otevírací dobu: út 9-11:30, st 7:30-11:30, 12-17, čt 7:30-11:30, 12-16 hodin. Věříme, že změny zkvalitní poskytované služby a děkujeme za pochopení.

Koncertní představení k oslavám 10. výročí založení

Oblastní charita Tišnov vás srdečně zve k oslavám 10.výročí svého založení. Těšíme se na vás 15.9.2017 v 19 hodin.

Den zdraví s Charitou

Diecézní charita Brno pořádá ve středu 6. 9. 2017 5. ročník akce pro děti i dospělé, Den zdraví. Srdečně vás zveme do Lužánek.

Den zdraví 2017_pozvánka.pdf