Oblastní charita Tišnov

Ráboňova 116

Volné pracovní místo - Klub Čas

Oblastní charita Tišnov vypisuje výběrové řízení na pozici sociální pracovník, pracovník v soc. službách pro službu Klub Čas Tišnov - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Uzávěrka přihlášek 22. 9. 2017!

Výběrové řízení OCH Tišnov Klub Čas.pdf

Den Charity na Václavské hody

23. 9. 2017  bude pro vás na náměstí Míru na Václavských hodech přichystán stánek Charity s prodejem výrobků a měřením krevního tlaku a další.

Změny v provozovnách OCH Tišnov

Vážení klienti, v měsíci září 2017 došlo k několika změnám v provozovnách Oblastní charity Tišnov. Půjčovna kompenzačních pomůcek je nyní přestěhována z ulice Ráboňova 116 do nových, větších prostor na ulici Jungmannova 83. Poradna Porta má novou otevírací dobu: út 9-11:30, st 7:30-11:30, 12-17, čt 7:30-11:30, 12-16 hodin. Věříme, že změny zkvalitní poskytované služby a děkujeme za pochopení.

Koncertní představení k oslavám 10. výročí založení

Oblastní charita Tišnov vás srdečně zve k oslavám 10.výročí svého založení. Těšíme se na vás 15.9.2017 v 19 hodin.

Den zdraví s Charitou

Diecézní charita Brno pořádá ve středu 6. 9. 2017 5. ročník akce pro děti i dospělé, Den zdraví. Srdečně vás zveme do Lužánek.

Den zdraví 2017_pozvánka.pdf

Volné pracovní místo

Oblastní charita Tišnov hledá pracovníka/pracovnici v sociálních službách pro přímou obslužnou péči do zařízení Chráněné bydlení Skryje pro osoby s mentálním postižením.

Potřebujete pomoc pečovatelky nebo zdravotní sestry?

Pod OCH Tišnov funguje několik služeb. Zde vás seznámíme s těmi, které si lidé často pletou.

Poděkování pořadatelům Níhovského triatlonu

Oblastní charita Tišnov děkuje pořadatelům Níhovského triatlonu. Ti věnovali naší organizaci výtěžek letošního ročníku a to částku 8.000,--Kč.

Folkový festival PRAMENY v Níhově

Dne 22. 7. se bude od 17 hodin v Níhově konat folkový festival Prameny, kdy se  spolupodílíme na organizaci akce.

Níhovský triatlon

Cítíte se na trojitou dávku sportu? Registrujte se!

Diecézní charita Brno slavila 25. narozeniny v Žarošicích

V sobotu 17. června proběhla v Žarošicích na jižní Moravě oslava 25. výročí založení Diecézní charity Brno. Akce se účastnili zaměstnanci, jejich rodiny, dobrovolníci a příznivci Charity. Velké díky patří všem sponzorů a partnerům, bez kterých by se celá akce nemohla uskutečnit. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Oslava 10. výročí založení Oblastní charity Tišnov

V letošním roce slaví Oblastní charita Tišnov 10 let od svého vzniku. Během této uplynulé doby se snažila pomáhat potřebným v našem regionu. V neděli 21. května 2017 uspořádala ke svému výročí představení divadelního spolku PolenoImpro - charitativní improshow – plnou zábavy a improvizačních skečů.

Volné místo - pečovatel/ka na zástup

Oblastní charita Tišnov přijme pečovatele/ku pro terénní služby na dlouhodobý zástup.

Oblastní charita Tišnov slaví 10 let

Tišnovská oblastní charita vznikla v roce 2007. Svou působností pokrývá oblast tišnovského děkanství, je organizační složkou Diecézní charity Brno. U příležitosti jejího desátého výročí jsme požádali její ředitelku Ing. Marcelu Dvořákovou o rozhovor.

Výhra z Tesca

Oblastní charita Tišnov získala podporu od nakupujících v obchodním řetězci Tescu v Tišnově a v Boskovicích.

Logo Nadační fond Tesco

Výsledky Postní almužny 2017

Milí přátelé, chtěli bychom vyjádřit velké díky nad štědrostí všem, kteří v postní době otevřeli svá srdce a podpořili projekt Postní almužna. Celkový výtěžek Postní almužny ve farnostech tišnovského děkanství je 43 009 Kč.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

Děti z Veselíčka. Foto: Lubomír Kotek

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.